Think out of your Lunchbox!

Lunchen hoeft niet persé met een boterham met hagelslag of jam. Een boterham met een dergelijk beleg geeft direct een enorme stijging in je suikerspiegel, gevolgd door de suikerdip, met als gevolg dat je weer trek krijgt. Als je je brood (waarin de koolhydraten zitten) belegd met beleg waarin eiwitten en vetten zitten, dan zorgt dit voor een minder snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Groente, fruit of wat noten eten bij je lunch zijn dan ook een uitstekende keuze.
Het is van belang om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten met puur en onbewerkt voedsel, zodat we ons lichaam goed kunnen laten functioneren. Door gevarieerder en gezonder te eten zal je over een tijdje gaan zien dat ook je huid ervan opknapt!

Maak daarom eens een heerlijke wrap!
Smeer een klein beetje heksenkaas op een volkorenwrap en beleg deze met groenten en een beetje zalm of kipfilet. Je hebt gegarandeerd een lunch om je vingers bij af te likken!
Met een heerlijke salade heb je tevens al snel alles wat je nodig hebt voor een tevreden maag. Je krijgt zo veel beter je dagelijkse portie groenten binnen. Alleen al door andere en bewustere keuzes te maken, lever je een bijdrage aan een gezonder en energieker lichaam en krijg je meer energie en levensvreugde. En dat straal je uit!

Wist je dat…

  • Slechts 5% van alle Nederlanders eet voldoende groenten
  • Slechts 10% eet voldoende fruit
  • Bijna alle Nederlanders eten te veel zout en te weinig voedingsvezels
  • Slecht 2% eet volgens de richtlijnenHet is van belang om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten met puur en onbewerkt voedsel, zodat we ons lichaam goed kunnen laten functioneren. Door gevarieerder en gezonder te eten zal je over een tijdje gaan zien dat ook je huid ervan opknapt!

Deel dit artikel:

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Dit vind je misschien ook interessant:
suiker-leer-nee-zeggen-6

Pukkelweetjes

Welke voedingsmiddelen of dranken kun je adviseren bij bepaalde pukkeltjes? En welke andere zaken zijn goed om te weten? Hieronder geef ik je een aantal

Food Lab CENZAA

Think out of your Lunchbox!

Lunchen hoeft niet persé met een boterham met hagelslag of jam. Een boterham met een dergelijk beleg geeft direct een enorme stijging in je suikerspiegel,